Eski zamanlarda
Ekmek heryerde hernasıl satılmazdı.
Her mahallede fırın vardı.
Hergün taptaze mis kokan ekmek çıkardı.
Sıcacık, içi yumuşacık
İki küçüğün ayrıldığı yer o kadar lezzetliydi ki.....
Bugünkü kadar çeşitleri belki yoktu ama
Bir dilimine şeker ve su koysan, daha tatlısı yoktu.
Üstüne sadece tereyağ sürsen yeter
Ya da ev salçası, mmmmmmmmmmmm......
Bir de, o fırınlarda
Ev yemeği ta da bayram tatlısı da pişirten olurdu.
Aynı
Arenmahalle fırını gibi.
Uzun yıllar işletmesini yapan
Stefano Pardala ve oğulları Yanni ile Pavlo.
Taa ki
Modernleşene kadar, hayatımıza teknoloji giren kadar.
Not, fotoğraf
Facebook Palies Fotogragies Xanthis
Gurubundan alıntıdır.
Not, fotoğraf
Facebook Palies Fotogragies Xanthis
Gurubundan alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder